SQUAD GOALS:
BEREIK RESULTAAT
MET JOUW TEAM!

Over Thijs

Als peuter wist ik: ik wil op judo! Het duurde dan ook niet lang tot ik mijn ouders overtuigd had en ik op zesjarige leeftijd mijn eerste wedstrijd speelde. Daar stond ik, op die grote gele mat. Helemaal alleen tegenover mijn tegenstander. En ik besefte dat ik het zelf moest doen. De jongen tegenover mij oogt groot en sterk. Ik keek hem strak aan. Hoe kan ik van hem winnen, schoot het door mijn hoofd. Twee tellen later lag ik op de mat. Maar ik krabbelde weer op. Ik bedacht me wat ik anders kon doen. En won uiteindelijk de wedstrijd. 

Kijk wie er tegenover je staat en speel daarop in.

Het duurde dan ook niet lang tot ik mijn ouders overtuigd had en ik op zesjarige leeftijd mijn eerste wedstrijd speelde. Daar stond ik, op die grote gele mat. Helemaal alleen tegenover mijn tegenstander. En ik besefte dat ik het zelf moest doen. De jongen tegenover mij oogt groot en sterk. Ik keek hem strak aan. Hoe kan ik van hem winnen, schoot het door mijn hoofd. Twee tellen later lag ik op de mat. Maar ik krabbelde weer op. Ik bedacht me wat ik anders kon doen. En won uiteindelijk de wedstrijd.

Mijn hele leven heb ik op hoog niveau gesport. Eerst als judoka, waar ik de top van Nederland behaalde. Daarna in de boksring. Als topsporter leerde ik al snel dat je goed moet kijken wie er tegenover je staat. En dat is precies wat ik mijn klanten nu ook leer. Wil je een product of dienst verkopen, dan moet je kijken naar je omgeving. Waar loopt jouw potentiële klant tegenaan, waar kun jij hem bij helpen? Welke communicatiestijl vindt hij fijn en hoe kun jij je daarop aanpassen, zodat je een klik hebt met iemand?

Alleen met vallen en opstaan kom je vooruit.

Hoe beter jij jezelf kent, hoe beter jij kunt inspelen op je omgeving en de mensen die tegenover jou staan. En daar komt meteen les twee die ik leerde in mijn sportcarrière: alleen met vallen en opstaan kom je vooruit. Je kunt niet winnen zonder te weten wat verliezen is. Het is belangrijk om fouten te maken, anders kom je geen stap vooruit. Het maken van fouten is dan ook een belangrijk onderwerp in mijn trajecten. Ik geef mensen het vertrouwen dat zij fouten mogen maken. Ik laat hen zien dat het juist een leerpunt is, zodat zij zich op een volgend moment kunnen verbeteren. En boven zichzelf kunnen uitstijgen!

Ik sta te springen om jou te helpen!

Mijn energie en wilskracht stopte ik uiteindelijk in mijn werk. Ik kreeg diverse salesfuncties en gaf leiding aan meerdere teams. In mijn carrière volgde ik heel wat trainingen. Helaas met weinig resultaat. De trainers wisten stuk voor stuk veel van sales, maar hadden nog nooit zelf iets verkocht. Tot ik in een training zat waar de man voor mij vol passie vertelde. Hij had zelf ervaren hoe het was om acquisitie te plegen en zijn lessen bleven hangen. Spontaan werd ik verliefd op de manier waarop hij mensen verder hielp. En ik dacht: zo moet het! Zo ga ik het ook doen!

Bij een groot bedrijf kreeg ik uiteindelijk de kans om vanuit mijn saleservaring collega’s te helpen hun acquisitiegesprekken te verbeteren. Na zes mooie jaren heb ik mijn ervaringen omgezet naar mijn eigen bedrijf Squad Goals. Vanuit mijn eigen ervaring leer ik teams en leidinggevenden nu hoe zij meer resultaat uit hun salesgesprekken halen. Dat doe ik alweer meer dan tien jaar. En ik sta te springen om jou te helpen!

Vanuit eigen ervaring iemand iets leren, boekt écht resultaat

Wieger Willems

'Pas op, hij spaart je niet'

Thijs heeft zelf een drive om te ontwikkelen! Daardoor is hij als trainer geloofwaardiger, eerlijker en erg stimulerend voor zijn omgeving om hetzelfde te doen. Na de training bruisen zijn trainees van energie. Maar pas op, hij spaart je niet, kan confronterend zijn maar doet dat vanuit de volle overtuiging dat het goed voor je ontwikkeling is. In ons contact maakt Thijs graag wat extra tijd vrij, zonder daar direct iets voor terug te vragen. Daaraan merk je heel duidelijk waarom Thijs zijn werk doet. Thijs wíl trainen, Thijs kán trainen en dat leidt tot succes in onze sales!

Wieger Willems

Directeur Kracht Recruitment

Aad Roozen

'Praktische oefeningen'

Om ons salesteam klaar voor de toekomst te houden hebben we Thijs gevraagd ons mee te nemen in de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van sales. In de workshops is het team gaan oefenen met consultative selling, waarbij het draait om het opbouwen van relaties. Thijs is een prettige en ervaren trainer die op een positieve en enthousiaste manier het team meeneemt en van feedback voorziet. Door de training brengt het team weer scherper klantbehoeften in kaart, zodat ze hier samen met onze klanten invulling aan kunnen geven.

Aad Roozen

Sales Director Existing Business Selecta Netherlands

Martijn Hallink

'Hij behaalt intrinsieke en blijvende veranderingen'

Als snel groeiende IT scale-up stonden we voor een uitdaging: kennis bij het team borgen en nieuwe medewerkers opleiden. Samen met Thijs hebben we daarom de WAES Academy opgezet en nieuwe salesteams krijgen een persoonlijke opleiding. Ik ben zeer tevreden over Thijs. De meeste trainers gaan voor het ‘laaghangende fruit’ omdat dat makkelijke successen zijn. Thijs is echter eerlijk, recht door zee en confronterend wanneer nodig. Zo behaalt hij intrinsieke en blijvende veranderingen. Dit gaat niet ten koste van het menselijke aspect, óók als coach is hij zeer betrokken en gedreven. Heb je
een trainer nodig die de spreekwoordelijke ‘trap in je ballen’ kan geven dan is Thijs je man.

Martijn Hallink

Director Sales WAES