SALES EN ACQUISITIE

ONTWIKKELTRAJECT VOOR LEIDINGGEVENDEN EN HUN TEAMS

Als directeur of manager weet je wat je te doen staat: resultaat halen met je team! Maar niet iedereen is zo gemakkelijk mee te krijgen in jouw visie en doelstellingen worden soms lastig behaald.

Sommige van jouw teamleden weten niet alles uit een salesgesprek te halen. Ze weten niet goed hoe ze een gesprek moeten aanpakken en verkopen minder dan jij denkt dat mogelijk is. Dat kan anders!

wil jij:

 • Meer salesgesprekken in de agenda’s
 • Meer acquisitiegesprekken positief afronden
 • Meer plezier in sales bij je collega’s
 • Meer resultaat boeken met je team!

Wij helpen jou en je team boven zichzelf uit te stijgen als het gaat om sales en acquisitie.

Resultaat halen met je team begint bij goed leiderschap

Begin bij jezelf

Resultaat halen met je team begint bij goed leiderschap! In de meeste salestrainingen kijkt men alleen naar jouw team. Met als resultaat dat iedereen al snel weer het gedrag van voor de training vertoont. Maar jij wil langdurig resultaat! En dat is mogelijk. Een team reageert namelijk op een leider. Daarom prikkelen wij jou om ook naar jezelf te kijken. We kijken in het ontwikkeltraject eerst naar jouw leiderschapsmethode. Dat doen we in een gesprek dat helemaal alleen gericht is op jou:

Hoe stel je heldere doelen?

Hoe heb jij je salesproces ingericht?

Hoe is de overlegstructuur met je team?

Hoe geef je dagelijkse aansturing aan je team?

Samen kijken we welke methoden bij jou en jouw team passen en hoe jij meer uit je team kunt halen door je leiderschap af te stemmen op de groep en het individu. We zetten je doelen om naar een concreet plan, zodat jouw team weet waar ze naartoe gaat en hoe ze succesvol kan zijn. Hoe concreter, hoe beter.

Aan de slag met je team

Niet iedereen pleegt zo gemakkelijk acquisitie. Vaak hebben mensen moeite met acquisitie uit onkunde, of hebben ze te weinig zelfvertrouwen. Ze willen niet overkomen als de gladde autoverkoper zoals we die kennen van de films.

Samen gaan we aan de slag om per teamlid een salesmethode te vinden die persoonlijk bij iemand past. Daarbij kijken wij vooral naar de individu: hoe zit iemand in elkaar en waar is iemand goed in. Wij focussen op iemands kwaliteiten en hoe we die nog sterker kunnen maken. Dat levert veel meer op dan alleen te richten op zwaktes.

Tijdens de training ontdekken jouw teamleden:

 • Hoe zij met meer gemak salesdoelen bereiken;
 • Hoe zij meer verkopen aan bestaande relaties, zonder ‘verkoperig’ over te komen;
 • Hoe we zorgen voor meer plezier op een afdeling, waardoor resultaten stijgen;
 • Hoe zij hun sterke kanten nog verder kunnen ontwikkelen;
 • Hoe zij zelf in elkaar zitten en welk effect zij hebben op hun omgeving;
 • En hoe ze dat effect kunnen aanpassen om een deal te sluiten.

Meer resultaat met je salesteam!

Werkwijze

Ieder team en iedere individu is anders. Daarom krijg jij geen standaard traject. Voordat we van start gaan, gaan wij in gesprek met jou en je team. Want begin je bij jezelf, dan win je al de eerste 50% bij je team.

We ontdekken wat jij als leidinggevende nodig hebt om je team vooruit te helpen. Daarna kijken we naar je team en hoe we iemand als individu verder kunnen helpen. Uiteindelijk krijg je een voorstel voor een op maat gemaakt ontwikkeltraject. Anders dan veel trainers, spreken wij graag meetbare resultaten met je af. Zo weten we waar we naar toe werken.

En daarna gaan we aan de slag! Zowel met jou als leider, als met je team. Door te bouwen op iemands sterke punten, beloven wij je een ontwikkeling die nog lang in de toekomst merkbaar is. Geen training die je na een paar weken weer in de kast zet om op de oude manier door te gaan. Maar een ontwikkeltraject waarmee je écht verder komt!

 • Fouten maken móet bij ons! Alleen door vallen en opstaan kom je verder.
 • Wij leren je jezelf beter te kennen. Zo kun jij makkelijker inspelen op je gesprekspartner.
 • Onze eigen saleservaring zetten wij in om resultaat te boeken met jou en je team.

Voor wie

Dit ontwikkeltraject is er voor alle leiders en hun teams binnen het mkb in B2B dienstverlening. Of je nu directeur of teamleider bent: jij wilt dat jouw team boven zichzelf uitstijgt en meer resultaat boekt tijdens acquisitiegesprekken. En je snapt dat je daarbij ook naar jezelf moet kijken. Kom maar op! Dan gaan we samen vol energie dit traject aan.

Rianne Koene

'Een aanwinst voor organisaties die willen veranderen en groeien'

ASA wil de komende jaren 2x zo hard groeien. Daarom ben ik in gesprek gegaan met Squad Goals. Aan de hand van een uitgebreide analyse het stellen van vragen aan het hele managementteam, ontwikkelden zij een intensieve training op maat. Thijs en Stefan brengen met hun training enthousiasme, creativiteit en een beleving met impact mee. We kregen o.a. een bokstraining, om onze houding en gedrag te leren kennen. Daarnaast zijn we ingehaakt op de psychologie en inhoud van sales. Na de eerste training is er al direct resultaat zichtbaar: enthousiaste en bewuste medewerkers, die snappen welke verandering ASA doormaakt, die geloof hebben in de methode en zich inhoudelijk goed presenteren en direct een vooruitgang laten zien in hitratio’s.

Rianne Koene

Directeur ASA Talent

Tim von Hebel

'Ik gun echt iedereen een Thijs in zijn of haar leven'

Binnen mijn nieuwe salesteam was veel verschil in ervaring. Ik heb Thijs gevraagd om de saleskwaliteit te boosten en het team op hetzelfde niveau te krijgen. In de 10 sessies wist hij moeiteloos te switchen tussen de verschillende ervaringsniveaus en persoonlijkheden van teamleden. Hij ging een confrontatie nooit uit de weg, maar behandelde iedereen met respect. In korte tijd heeft hij de saleskennis enorm weten te vergroten, waar we tot op de dag van vandaag elke dag nog profijt van hebben. Daarnaast heeft Thijs mij persoonlijk gecoacht, waarbij hij orde aanbracht in mijn gedachten en mij een spiegel voorhield. Ik gun echt iedereen een Thijs in zijn of haar leven en kan hem dan ook meer dan van harte aanbevelen!

Tim von Hebel

Salesmanager WAES

'Een rugzak vol ervaring'

Een rugzak vol ervaring en een reiskoffer vol enthousiasme. Dat is voor mij Stefan. Een dynamische, gedreven en enthousiaste coach en adviseur die mensen meeneemt op een zoektocht. Tijdens de reis zet hij aan tot nadenken en verandering. Zijn combinatie van ervaring, theorie en creativiteit zorgt voor een unieke methodiek om dingen anders te leren zien, te begrijpen en vervolgens in de praktijk te brengen.

Jack Westdorp

Communicatie & Projectcoördinator, Stichting Tholen Beter Bekend